Már tudjuk, hogyan fognak kinézni az új játékaink

Szeretnénk köszönetet mondani minden gyereknek, akik részt vettek az Ifjú játéktervezők versenyén. Képgalériánkban megnézheted a nyertes terveket, melyek alapján valódi puha játékfigurákat fogunk gyártani. Már alig várjuk a következő évi versenyt, amikor ismét összegyűlnek majd a gyerekek áruházainkban, hogy alkossanak!

Nézd meg a nyertes pályaműveket!

Visszatekintés első versenyünkre

Nézd meg az aranyos UFO figurát Hollandiából, és a többi nyertes rajzot is az első verseny nemzetközi fordulójából! A 10 győztes ifjú játéktervező 2014-es tervei alapján már elkészültek a puha játékok, melyekkel találkozhatsz az IKEA áruházakban.

Tekintsd meg a tavalyi év nyertes rajzait
Nem szükséges előzetesen regisztrálnod.

A részvételhez regisztrálnod nem szükséges, csak látogass el a választásod szerinti áruházunkba. Csak gyere el a választásod szerinti áruházba november 4. és 6. között, amikor is 10-től 20 óráig várjuk az ifjú formatervezőket és szüleiket.

Nemzetközi nyertes rajzok

Amina
6 éves
Spanyolország
Irmak
5 éves
Törökország
Naurazka Salsabila
9 éves
Indonézia
Yik To
7 éves
Hongkong
Lukáš
6 éves
Csehország
Léonard
6 éves
Kanada
Chutirada
5 éves
Thaiföld
Miro
7 éves
Finnország
Salma
8 éves
Egyiptom
Maïa
6 éves
Franciaország

Magyar nyertes rajzok

Szárnyas zebra
Szavazatok: 100
IKEA Budapest
Dorka A., 11 éves
Magyarország
Bubi a halacska
Szavazatok: 98
IKEA Budapest
Lilla Hilka H., 8 éves
Magyarország
Hu-hugi
Szavazatok: 91
IKEA Budapest
Panna S., 10 éves
Magyarország
Csiripke
Szavazatok: 72
IKEA Budaörs
Lili S., 9 éves
Magyarország
Sápi
Szavazatok: 68
IKEA Budaörs
Krisztina I., 9 éves
Magyarország
Pamacs
Szavazatok: 33
IKEA Budaörs
Blanka F., 11 éves
Magyarország

Óriási ötletek a legkisebbektől

Idén is megrendeztük a nemzetközi gyermekrajzversenyünket, ahol a kis művészek megmutathatták, hogyan képzelik el álmaik puha játékfiguráját. A nyertes alkotások alapján valódi játékfigurákat készítünk, melyeket jövő karácsony előtt világszerte meg lehet majd vásárolni az IKEA áruházakban.


A versenynek hazai és nemzetközi fordulója is volt.

November 4. és 6. között a gyerekek lehetőséget kaptak, hogy megrajzolják játékötleteiket az IKEA áruházakban.

Az IKEA zsűrije minden áruházból kiválasztott 20 tervet.


November 20. és december 2. között azok az IKEA FAMILY klubtagok, akik 2015. november 19. előtt regisztráltak, megnézhették az áruházanként kiválasztott 20 alkotást, és szavazhattak arra, amely a legjobban tetszett nekik. Áruházanként a legtöbb szavazatot kapott 3 rajz továbbjutott a nemzetközi fordulóba.

A nemzetközi mezőnyből összesen 10 rajzot választottunk ki, melyek alapján puha játékokat gyártunk. Ezek 2016. karácsonya előtt lesznek megvásárolhatók.

A nyertesek nevét és rajzát 2016. február elején tettük közzé.

Legfrissebb híreink

További varázslatos tervek magyar gyerekektől

VERSENYSZABÁLYZAT
IKEA PUHA JÁTÉKFIGURA RAJZVERSENY 2015
(a továbbiakban: „Verseny”)

Részvételi feltételek:
1. A program szervezője az IKEA Lakberendezési Kft. (a továbbiakban szervező), székhely: 1148 Budapest, Örs vezér tere 22., adószám: 10731084-2-44, cégjegyzékszáma: 01-09-162734 együttműködésben az IKEA of Sweden AB-vel nyílt rajzverseny ifjú formatervezőknek elnevezésű versenyt szervez. Az alapötlet lényege, hogy a gyerekek lerajzolják az általuk megálmodott puha játékfigurákat, az IKEA pedig a rajzok alapján elkészíti azok valós változatát. Ezek aztán világszerte megvásárolhatók lesznek az áruházakban, limitált kiadásban.
2. A jelen program a szervező következő áruházaiban érvényes: Magyarország: Budapest, Budaörs, az alábbi időpontok között: 2015. november 2. és 2016. december 31. Az időpontokról az IKEA FAMILY tagok a www.IKEA.hu weboldalon értesülhetnek.
3. A versenyen minden olyan család indulhat, akinek 12 éven aluli gyermeke van (részvétel legkésőbb a 13. életév betöltését megelőző napon lehetséges) és aki a magyarországi IKEA FAMILY klub tagjai, a továbbiakban: résztvevő és felelős személy.
Résztvevő – a versenyben részt vevő 12 éven aluli gyermek.
Felelős személy – az a személy (törvényes képviselő), aki jogi felelősséget vállalhat a résztvevőért és aki jogosult megadni az IKEA részére minden szükséges hozzájárulást a résztvevő gyermek adatainak felhasználásához a verseny időtartama alatt.
A versenyben való részvételhez a résztvevőknek illetve a résztvevők törvényes képviselőjének (szülőjének/gondviselőjének, ahogy alkalmazandó) meg kell adniuk az alábbi személyes adatokat: a résztvevő vezeték- és keresztneve, a gyermek életkora, egy kapcsolattartási e-mail cím és telefonszám, valamint a szülő vagy gondviselő IKEA FAMILY kártyaszáma. Az IKEA Lakberendezési Kft. a résztvevők személyes adatait a jelen verseny lefolytatása, kapcsolattartás és értékelés céljából valamint a Verseny népszerűsítése céljából kezeli, továbbá az elbírálási folyamat részeként az IKEA Lakberendezési Kft. a harmadik fordulót követően továbbjutott résztvevők adatait megosztja az IKEA of Sweden AB céggel is. A jelen versenyen való indulással és a fenti adatok részünkre történő átadásával a résztvevő és szülője/gondviselője hozzájárul a fenti személyes adatok és a rajzok jelen szabályzat szerinti felhasználásához.
4. Az IKEA fenntartja magának a jogot, hogy a versenyben részt vevő bármely IKEA FAMILY tagtól bármikor kérje a személyazonossága igazolását és/vagy a versenyben való részvételre való jogosultságának igazolását. Amennyiben résztvevő értesítést követően elmulasztja bemutatni a kért igazolást, úgy az IKEA saját belátása szerint jogosult kizárni a résztvevőt a versenyből.
5. A versenyben való részvételhez nem szükséges vásárolni.
6. A versenyben való részvétel feltétele a résztvevő gyermek szülőjének vagy gondviselőjének hozzájárulása a gyermeke részvételhez. A verseny/részvétel napján a helyszínen szülői felügyelet szükséges.
7. Minden résztvevő csak egyetlen pályaművet készíthet. A résztvevő gyermeknek senki sem nyújthat segítséget. Az ilyen pályamű kizárásra kerül. A késedelmes vagy hiányos pályaművek is kizárásra kerülnek.
8. A résztvevőnek egy speciális A4-es fehér papírra kell készítenie a rajzát, amit a workshop során kap. A rajz hátoldalán minden résztvevőnek vagy a gyermekért felelős személynek fel kell tüntetnie az keresztnevét, és a szülője vagy gondviselője IKEA FAMILY kártyaszámát.

A verseny négy fordulóból áll:
Az 1. forduló: 2015. november 4. és 2015. november 6. között kerül megrendezésre.
A Résztvevők és azok felelős személyei részt vesznek egy áruházi workshopon. Az áruházi workshop során a résztvevő lerajzolja az általa megálmodott puha játékfigurát. A résztvevő gyermeknek senki sem nyújthat segítséget. Az ilyen pályamű kizárásra kerül. A késedelmes vagy hiányos pályaművek is kizárásra kerülnek.
Minden résztvevő csak egyetlen pályaművet készíthet.
A részvétel napján a felelős személy felügyelete szükséges.
A résztvevőnek egy speciális A4-es fehér papírra kell készítenie a rajzát, amit a workshop során kap. A rajz hátoldalán minden résztvevőnek vagy a gyermekért felelős személynek fel kell tüntetnie az alábbiakat:
• a gyermek vezeték- és utóneve
• hely és ország
• gyermek életkora
• a gyermekhez tartozó felelős személy IKEA FAMILY tagsági száma
• a rajz értelmezése/magyarázata
• a felelős személy telefonszáma.
Az összes rajz automatikusan továbbjut a 2. fordulóba.
A 2. forduló: 2015. november 9. és 2015. november 15. között tart. A 2. forduló során a magyarországi IKEA alkalmazottak 20 rajzra szavaznak áruházi szinten, és ez a 20 rajz továbbjut a 3. fordulóba. (Magyarországon összesen 40 rajz kerül kiválasztásra.)
Az egyedi számokkal ellátott résztvevői rajzok bemutatásra kerülnek az áruház belső területén. Minden magyar IKEA-alkalmazott csak egyetlen rajzra szavazhat (1 alkalmazott=1 szavazat). Az alkalmazott felírja a papírra a rajz egyedi számát, a saját nevét és alkalmazotti azonosítóját, majd a papírt bedobja a kijelölt zárt dobozba.
2015. november 16-án reggel 9.00 a magyarországi local marketing vezető felnyitja a dobozt és a szavazatok alapján kiválasztja a legtöbb szavazatot kapott 20 rajzot áruházi szinten, melyek továbbjutnak a 3. fordulóba.
A 3. forduló: 2015. november 20-tól 2015. december 2-ig tart. A 3. forduló során a 2. fordulóból továbbjutott rajzok egy speciális országos mini honlapra kerülnek (www.IKEA.hu), és minden magyarországi IKEA FAMILY tag áruházi szinten 3 rajzra
szavazhat, arra, ami a legjobban tetszik neki. 4. fordulóba a 4 legjobb rajz jut tovább (áruházanként kettő). (Magyarországon összesen 4 rajz kerül kiválasztásra.)
A 2. fordulóban kiválasztott minden rajz bemutatásra kerül a magyarországi IKEA FAMILY tagoknak, beleértve a már beérkezett szavazatokra vonatkozó információt is, áruházi hivatkozás nélkül.
Ha egy magyar IKEA FAMILY tag szavazni szeretne a rajzokra, először meg kell adnia az IKEA FAMILY számát és e-mail címét, melyek összevetésre kerülnek az IKEA FAMILY adatbázissal, és csak pozitív visszaigazolás esetén válik az IKEA FAMILY tag jogosulttá a szavazásra. Minden IKEA FAMILY tag csak egyszer szavazhat a kiválasztott rajzra. Minden olyan IKEA FAMILY klubtag szavazata érvényes, aki legkésőbb 2015. november 19-éig regisztrált a klubba.
A szavazás 2015. december 2-án (szerdán) éjfélkor ér véget és minden áruházból a legtöbb szavazatot kapott 3 db rajz jut tovább a 4. fordulóba. Amennyiben áruházi szinten szavazategyenlőség alakul ki, a magyarországi marketing vezető választja ki a nyertes rajzot, amely a 4. fordulóba jut. Az országos szinten nyertes rajzok legkésőbb 2015. december 10-ig kerülnek benyújtásra az IKEA of Sweden részére.
A 4. forduló: 2015. december 11-től 2015. december 18-ig tart. A 4. forduló során az IKEA of Sweden zsűrije a nemzetközi mezőnyből kiválasztja a 10 nyertes rajzot. A zsűri az IKEA of Sweden puha játékfigura termékfejlesztő csapatából áll.

A nemzetközi nyerteseket az IKEA 2016. január első felében értesíti személyesen. A nemzetközi nyertesek nevét 2016. január 14-én teszik közzé sajtóközlemény formájában.
A verseny minden nyertese e-mailen keresztül értesülhet arról, hogy nyert. A verseny nyerteseit az IKEA választja ki. A döntés végleges és kötelező érvényű. Az IKEA FAMILY tagokkal az IKEA nem folytat levelezést a verseny nyerteseivel kapcsolatos bármilyen ügyben.
Minden nyertes rajz kiállításra kerül 2016. 12. hetében az IKEA of Sweden Wash and product council találkozó során.
A nyertes rajzok alapján készült limitált kollekció 2016 novemberében kerül forgalomba.
9. A részvétel módja:
A versenyt az IKEA weboldalán meghirdetésre kerülő IKEA áruházi eseményre történő meghívással teszi közzé az IKEA. A résztvevők az esemény helyszínén az esemény ideje alatt azt a feladatot kapják, hogy rajzolják le álmaik puha játékfiguráját.
10. Az országos nyertes 4 rajzot („regionális szintű nyertes”) a Service Office veszi át. A döntős rajzokat az IKEA látogatók erre a célra létrehozott microsite weboldalon leadott szavazatai alapján beazonosítják.
11. A 4, regionális döntőben nyertes rajzot kiküldik az IKEA of Sweden AB-hez, ahol a zsűri kiválaszt 10 nemzetközi győztes rajzot („nemzetközi szintű nyertes”). A zsűri az IKEA of Sweden AB alábbi gyerektermék fejlesztő specialistáiból áll
össze: termékfejlesztő, termékfejlesztési mérnök, terméktervező, beszállítás-tervező, kereskedelmi csapat képviselője.
12. A végső 10 rajz elbírálási és kiválasztási kritériumai a következők: újdonságérték, egyediség, kereskedelmi potenciál, és lehetőség puha játékfiguraként való elkészítésére.
Díjak és elismerések
1. Minden áruházi szintű résztvevő (az 1. forduló résztvevői) egy oklevelet plusz 5 petákot kap.
2. Mind a 20 áruházi szintű továbbjutott résztvevő (a 2. fordulóban kiválasztott résztvevők) egy doboznyi MALA terméket kap.
3. Mind a 4 regionális győztes (a 3. fordulóban kiválasztott résztvevők) 50 petákot és egy, a jelen versenyre készített speciális puha játékfigurát kap. 4. Mind a 10 nemzetközi győztes (a 4. fordulóban kiválasztott résztvevők) a saját rajzuk alapján az IKEA of Sweden által készített puha játékfigura mintapéldányát kapja.

13. Összesen csak 10 nemzetközi győztes kerül kiválasztásra. Nem minden regionális vagy áruházi szintű nyertes kap a rajza alapján elkészített puha játékfigurát.
14. A díjak nem képezik egyeztetés tárgyát, nem átruházhatók és nem visszatérítendők. A díjakért vagy azok bármely részéért cserébe nem jár készpénz vagy bármely egyéb juttatásra vagy jóváírásra át nem válthatóak. Az IKEA fenntartja magának a jogot, hogy a díj helyett egy azonos értékű másik díjat adjon, amennyiben ezt rajta kívül álló körülmények teszik szükségessé. A díj tekintetében esetlegesen megfizetendő bármely és minden adót a nyertes köteles megfizetni.
15. Az IKEA fenntartja magának a kizárólagos jogot, hogy egy alternatív nyertest válasszon és egy másik résztvevő részére ítélje oda a díjat, amennyiben az IKEA alapos okkal feltételezi, hogy a résztvevő a jelen szabályzatban foglaltakkal összeegyeztethetetlen magatartást tanúsított, a szabályzatban foglaltakat nem tartotta be, vagy olyan magatartást tanúsított, amely az IKEA megítélése szerint nem megfelelő, törvényellenes vagy sértő ill. botrányos.
16. A pályaműnek a résztvevő gyermek eredeti alkotásának kell lennie. Bármely és minden szellemi tulajdonjog, beleértve a résztvevők által beadott rajzokhoz (beleértve a nyertes pályaművekhez és a pályaművek szerinti tervek alapján készült játékokhoz) fűződő szerzői jogokat és formatervezési mintaoltalmi jogokat is, az IKEA-t illeti meg, attól a pillanattól fogva, hogy a pályaműveket beadják az IKEA részére.
17. A szűkített listára kerülő résztvevők és a nemzetközi szintű nyerteseket e-mailen és telefonon értesítjük.
18. A verseny nyerteséről az IKEA dönt. A döntés végleges és kötelező érvényű. A verseny nyerteseivel kapcsolatban semmilyen kérdésben sem folytatunk egyeztetést egyetlen IKEA FAMILY taggal sem.

Felelősség és engedélyek
19. A versennyel kapcsolatos kérdéseket vagy megkereséseket az IKEA FAMILY felelősnek lehet eljuttatni. Elérhetőség: info@ifju-formatervezo.hum
20. Az IKEA nem vállal felelősséget bármely olyan hálózati, számítógépes vagy szoftveres meghibásodásért, amely az értesítő levelek kiküldését vagy fogadását korlátozza, vagy késlelteti. Az elküldésre kapott visszaigazolás nem minősül az átvétel visszaigazolásának.
21. Az IKEA nem tehető felelőssé a nyeremény előre nem látható okból vagy a harmadik fél beszállító hibájából adódó elhalasztásáért, lemondásáért, késedelméért vagy változásáért. Az IKEA nem zárja ki vagy korlátozza a saját gondatlanságunkból vagy megtévesztésünkből eredő halálesetre vagy testi sérülésre vonatkozó felelősségét.
22. A nyertes utóneve és a helyi IKEA áruház neve a verseny lezárását követően válik elérhetővé az alábbi címre címzett levéllel, valamint a név és a verseny időpontjának közlésével.

23. Az IKEA és az IKEA franchise-tulajdonos bármely résztvevő nevét, életkorát és pályaművét (rajzát) reklámcélokból megjelentetheti a weboldalán vagy más médiafelületen. A versenyre való benevezéssel a résztvevők, valamint szüleik/gondviselőik hozzájárulnak ezen információk ilyen módon történő felhasználásához minden további beleegyezés, értesítés vagy ellenszolgáltatás nélkül.
24. Az IKEA új termékeit a 10 nemzetközi nyertes által beadott pályamű (rajzok) alapján kívánja kialakítani, a tervek alapján korlátozott számú terméket gyártanak az IKEA franchise-tulajdonosok áruházaiban és IKEA franchise-tulajdonosok online vásárlási felületein történő értékesítés céljából (kereskedelmi célú felhasználás). E korlátozott számú termékkínálatból értékesített minden egyes puha játékfigura után az IKEA Foundation jótékony célú adományokat biztosít az IKEA Foundation alapján kiválasztott, rászoruló gyermekeket támogató szervezetek részére. A versenyre való benevezéssel a résztvevők, valamint szüleik/gondviselőik hozzájárulnak ezen információk ilyen módon történő felhasználásához minden további beleegyezés, értesítés vagy ellenszolgáltatás nélkül.
25. A résztvevőktől és/vagy szüleiktől/gondviselőiktől gyűjtött adatokat csak a nyertes esetében adjuk át harmadik feleknek, és csak akkor, ha arra a harmadik feleknek a nyeremény biztosítása érdekében feltétlenül szükségük van. A versenyre történő benevezéssel hozzájárulását adja a személyes adatainak ilyen módon történő továbbításához akkor is ha e harmadik felek székhelye az Európai
Gazdasági Közösségen kívül van. Az IKEA ezeket az információkat más, az IKEA Csoporton belüli társaságokkal és egyéb IKEA cégekkel is megosztja. E cégek székhelye ugyancsak az Európai Gazdasági Közösségen kívül lehet. 26. Amennyiben a résztvevő 12 éves vagy fiatalabb, akkor a versenyen való részvételhez a szülő/gondviselő hozzájárulása szükséges. Azzal, hogy egy IKEA FAMILY tag [vagy egyenértékű tagsággal rendelkező személy] hozzájárulását adja gyermekének a versenyen való részvételére, feljogosítja az IKEA-t a gyermek személyes adatainak a fentiekben ismertetett feltételek mellett történő feldolgozására.
27. A pályaműveknek az adott résztvevő saját művének kell lennie. A résztvevők által benyújtott rajzokkal, illetve nyertes pályaművekkel és a pályaművek alapján készült tervek után gyártott játékfigurákkal összefüggő szellemi tulajdonjogok – a szerzői és tervezői jogokat is ideértve –, az IKEA-t illetik onnantól kezdődően, hogy a pályaműveket eljuttatták az IKEA-hoz.
28. A kereskedelmi célú felhasználásra szánt rajzokat benyújtó 10 résztvevőt nem illetik tervezői tulajdonjogok, és a jelen feltételek szerint kiosztott nyereményen felül nem részesülnek a tervük után semmilyen ellenszolgáltatásban, jutalomban vagy nyereségben. Az IKEA a nem nyertesnek választott résztvevők pályaművei alapján nem tervez termékeket. Abban az esetben, ha a 10 pályaműből bármely terv gyártásba vagy kereskedelembe vétele nem lehetséges, akkor az IKEA fenntartja a jogot arra, hogy ezt a terméket kivegye a termékkínálatából, és más pályaművön alapuló termékkel helyettesítse azt.
29. A versenyben való részvétellel a résztvevők elfogadják és magukra nézve kötelezőnek tekintik a jelen feltételeket.
30. Személyes adatok kezelése
A Résztvevők (illetve a törvényes képviselők) a Versenybe történő jelentkezésükkel, illetve a jelentkezési lap aláírásával beleegyeznek abba, hogy az önként megadott személyes adataikat (törvényes képviselő vezeték és keresztnevét, e-mail címét, telefonszámát, az IKEA FAMILY kártyaszámot, a Versenyben résztvevő gyermek életkorát és nevét, a beküldött rajzot és az ahhoz tartozó leírást vagy magyarázatot, továbbá a Részvevőről készült fotót és videofelvételt) az IKEA Lakberendezési Kft (1148 Budapest, Örs vezér tere 22.), mint adatkezelő a Versenyben a Verseny lefolytatása, kapcsolattartás, továbbá a beküldött rajz Verseny első három fordulójában történő kiértékelése, valamint a Verseny reklámozása céljából kezelje. Adatkezelés időtartama: az adatok megadásától a Verseny befejezéséig, azaz a nyertes rajzot beküldő győztes kiválasztásáig tart. Az IKEA Lakberendezési Kft. jogosult a személyes adatokat az IKEA Česká republika, s.r.o. (15000 Prága, Skandinávska 1/131., Cseh Köztársaság) részére, továbbá a Versenyszabályzat szerint kizárólag a harmadik fordulót követően az érintettek adatait a végső döntés meghozatala céljából az IKEA of Sweden A.B. részére továbbítani.
A személyes adatok kezelése és feldolgozása a 2011 évi CXII. törvény rendelkezéseivel összhangban történik. A Résztvevő, azaz törvényes képviselője tájékoztatást kérhet a személyes adatok kezeléséről, továbbá kérheti a személyes adatok módosítását vagy törlését, illetve élhet a törvényben foglalt egyéb jogaival.
A Résztvevő, illetve a törvényes képviselője beleegyezik, hogy a Verseny során a Résztvevőkről (gyermek és törvényes képviselőjéről) fényképek és felvételek készüljenek, továbbá a Versenybe történő jelentkezéssel egyidejűleg hozzájárulnak, hogy ezek a fényképek és videó felvétel (név illetve egyéb személyes adat nélkül)– nyomtatott vagy elektronikus formában – térítés nélkül felhasználásra kerüljenek az IKEA által, az IKEA Foundation (P.O. Box 11134 2301 EC, Leiden, Hollandia) az IKEA Csoport és a közmédia csatornáin, a Verseny reklámozása céljából.
A Résztvevő, azaz törvényes képviselője bármikor visszavonhatja fenti hozzájárulását valamint a személyes adatok kezeléséhez adott hozzájárulását, amelyet írásban az IKEA Lakberendezési Kft címére (postacím:H-1148 Budapest, Örs vezér tere 22.) vagy elektronikusan az alábbi e-mail címre küldhet el: privacy.officer@ikea.com.
A Versenybe történő jelentkezéssel egyidejűleg valamennyi Résztvevő, azaz törvényes képviselője elfogadja a versenyszabályzatot valamint az adatkezeléssel kapcsolatos tájékoztatást.
Adatkezelés időtartama: az adatok megadásától a Verseny befejezéséig, azaz a nyertes rajzot beküldő győztes kiválasztásáig tart. Az IKEA Lakberendezési Kft. jogosult a személyes adatokat az IKEA Česká republika, s.r.o. (15000 Prága, Skandinávska 1/131., Cseh Köztársaság) részére, továbbá a Versenyszabályzat szerint kizárólag a harmadik fordulót követően az érintettek adatait a végső döntés meghozatala céljából az IKEA of Sweden A.B. részére továbbítani.